פיקוח נפש ושבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/07/14 00:30 טז בתמוז התשעד

שאלה

היי שלום קודם כל יש לי שתי שאלות :

1.האם בשבת מותר לי לעשות גל שקט בכדי לשמוע אזעקה ואם יש אזעקה בשכונה שלי מותר לי לשאול איפה זה נפל .?

2.אבא שלי ביקש שלא להעיר אותו אם יש אזעקה ,האם מותר לי להעיר אותו בשביל פיקוח נפש ?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

גל שקט מותר בשבת שהרי זה פיקוח נפש.
מותר להתעניין היכן הייתה נפילה אם לא מדובר בחילול שבת אלא באנשים שגרים באזור הקרוב ויודעים מהכרות אישית.

אם הוא בקש לא להעיר אותו, נראה שגם אם תעיר אותו הוא יישאר במקומו וימשיך לישון - לכן אין טעם להעיר אותו ללא סיכום מוקדם.

אתה צריך לדבר עם אבא שלך ולהסביר לו שזה פיקוח נפש, גם לומר לו שאם הוא לא עובר לאיזור מוגן זה מאוד מדאיג אתכם, לבקש שיעשה זאת למענכם אם לא למענו.
אפשר גם לשכנע אותו לישון לכתחילה באזור יותר מוגן.