פינוי מאחזים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 21/10/02 20:15 טו בחשון התשסג

שאלה

שלום וברכה!

רציתי לדעת אם יש גבול מסויים, או איזה שהוא איסור, בנוגע להגנה פיזית על מאחז, העומד בפני פינוי. לדוגמא: היה לי ויכוח (שלי, אגב, כואב מאוד מאותו ויכוח) בטלפון, בקשר להגנה על מאחז מסויים, שהתפנה בסופו של דבר (אומנם חזרו ליישב אותו..), אבל - לפי דעתי, ברגע שאני מראה שאני מתנגד בכך שאני שם, וגם מנסה להפגין כוח עד לגבול מסויים - אני לא צריך להיות עקשן, אם אני רואה שפיזית אני לא אוכל להתמודד עם מי שבא לפנות אותי - במילים אחרות:

האם הגנה על יישוב מפני פינוי, מגיע עד למריבה עם חיילים (גם אם אני רק נמצא שם ולא מוכן לזוז ממקומי) ולסכנה של ממש? הרי, החיילים שבאים לשם בסופו של דבר אותי, אז אני צריך להתנגד עד לגבול מסויים, אבל לא להיכנס עם הראש בקיר! אני מאוד בעד יישוב א"י, אבל אני לא מעוניין להגיע למצב שבו אני וחיילים מעורבים בקטטה, שבה אני לא אצליח - שלא לדבר על סכנה מפני פציעה, וחלילה יותר מזה..

אני מצטער שהשאלה שלי לא ממש ברורה, אבל ניסיתי להסביר את עצמי בצורה הברורה ביותר בסה"כ..

בתודה מראש, ....

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אני לא חושב שיש הבדל אם מפנים אותך מהבית שלך או שמפנים אותך ממאחז או שמפנים אותך ממגרש כדורגל.

בכל מקרה של פינוי מוצדק או לא אסור להרים יד להשתולל ולהרביץ ולהתנגד התנגדות אלימה.

המפנה לא אשם בכלום הוא קיבל פקודה והוא חייב לבצע אותה .

אני חושב שאסור להתנגד באופן אקטיבי לפינוי.
אנו חיים במדינה שיש בה חוק וסדר ויש לשמור את החוק ואת הסדר ואלמלא מוראה של מלכות איש את רעיהו בלעו חי.

מותר לך לשבת ולא להתנגד פיסית ואם יפנו אז יפנו-
מה לעשות.זו גם מציאות של חיים בדור של גאולה.

לצערנו יש לעם ישראל ניסיון עם פינויים.
יש עדויות מסמרי שער אך עם עוצמה אמונית אדירה איך הגיעו חיילים לפנות בזמן פינוי ימית וכיצד התפנו רוב התושבים .
לא באלימות אלא ישבו במקומם.
לא התנגדו אלא כאבו את הניתוק של האדם מהאדמה.
לא הרימו יד על חייל צבא ההגנה לישראל,אלא בכו על שלעת כזאת הם הגיעו.ומה לעשות יש לפעמים להשלים עם מציאות .ובמציאות חיינו אסור להגיע למצב של מלחמת אחים כי בית המקדש יכול להבנות רק באהבה,ולא סתם אהבה אלא אהבת חינם!!!

עיין גם ב:

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=15012

בברכה,

עוזיאל