פילוג העם

חדשות כיפה הרב שי פירון 06/03/02 13:09 כב באדר התשסב

שאלה

יש כל מני אנשים ברבנות בלי להגיד שמות אסור לדבר על רבנים שגורמים לפילוג העם זה נותן דוגמה ליהדות לא טובה איך קרא כך

תשובה

ב"ה

שלומות!

אתה רומז למה שלא בהכרח אני מבין!

אם כוונתך היא עקרונית, היינו שמנהיגות רוחנית צריכה לשמש מופת בהתנהגותה בינה לבין עצמה ובינה לבין זולתה, הרי שאין ביננו מחלוקת.

אבל, הבעיה העקרית היא שכל אחד מחפש את הבעיה שהובילה לפילוג בעם אצל זולתו.
שמא הגיע העת בה כל אחד יבחון במה הוא תרם לאוירה זו, ובמה הוא תורם לאיחוי הקרעים - מבלי לחפש אשמים אחרים?!

כל טוב,

שי