פיזמונסיף נפרד...

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/02/02 15:31 כט בשבט התשסב

שאלה

שלום לך כבוד הרב.

שמי שני ואני משבט "עמיצור" בבני עקיבא, סניף קרית שמואל (קריות על יד חיפה).

כל שנה בסניפינו מתקיים אירוע שנקרא" פיזמונסניף" , כל שבט (בנים בנות) עולה על הבמה ושר שיר בנושא מסויים (לשבטים קטנים זה בדרך כלל עם תנועות.)

השנה חברותיי ואני חשבנו שיש בעיה הלכתית עם הנושא, וישנן כמה חברות שלא מסכימות עד שהן לא רואות בעינהן את פסק ההלכה. לכן נדרשתי לשאול רב עם יש בעיה.

לסיכום- שאלתי: האם יש בעיה שקבוצה של בנים ובנות (לא עמידה של אחד, אחת..) ישירו ביחד (בשבטים קטנים- גם תנועות) מול קהל של אמהות ואבות. הילדים בגילאי 10-14. תודה מראשף אשמח לתשובה. שני

תשובה

בס"ד

לשני ולכל חברותיה

שלום וברכה

בתשובה לשאלתכן:

אסור לבנות לשיר לפני בנים אחרים או לפני אבות של בנות אחרות בשום צורה שהיא.
כל ההקלות שנאמרו בנושא זה לא מתאימות למקרה שלכן כלל.
לסיכום: אסור.

תחזקנה ידיכן