פיוס חבר

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 01/09/10 20:25 כב באלול התשע

שאלה

שלום.

אני שרוי במצב ממש לא סימפטי.

פגעתי בצורה קשה בחבר ממש טוב שלי, וזה ממש כואב לי שפגעתי בו.

אני מודה בטעותי ..כולם טועים..

דיברתי איתו לא מזמן אחרי שהרבה זמן לא דיברנו ..אבל עדיין זה לא אותו דבר כמו פעם. הוא עוד פגוע ממני..(לא דיברנו על הנושא של הפגיעה)

בקרוב אנו בעשרת ימי תשובה ויום כיפור, וכבר כעת אנו בחודש אלול חודש הרחמים והסליחות,

ואני מבקש אם תוכלו לייעץ לי איך עליי לנהוג כעת? אילו מילים יצליחו לעזור לי לפייסו?

תודה רבה. וכתיבה וחתימה טובה! אפרים

תשובה

ב"ה

לשואל שלום,

כתבת שעדיין לא דברת איתו ישירות על נושא הפגיעה,
אז כדאי שתעשה זאת, תיגש אליו ותביע את צערך על כך שפגעת בו,
תן לו לומר את דבריו, אל תאיץ בו למחול ולסלוח,
לפעמים קשה לסלוח מיד, אם לוקח זמן להתפיס תן לו את הזמן,
גם אם הוא יסלח לך רק אחרי יום כיפור זה בסדר כיוון שהתחלת את התהליך עכשיו.

לא צריך לדאוג יותר מדי, יתכן שאחרי משפט אחד הוא יסלח לך,
הרי עדיין לא דברת איתו על העניין כלל.

העיקר לקבל לעתיד לא לפגוע עוד באנשים וחברים, גם אם כועסים וגם אם מאוד צודקים,
לחשוב טוב לפני שמדברים קשות על אדם כדי שלא נאמר דברים שנתחרט עליהם.

בברכת שנה טובה ומבורכת,

דני ארגמן