פחד

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 05/09/10 18:22 כו באלול התשע

שאלה

שלום רב

אני מאורסת לבחור נפלא ואנחנו ביחד כבר 10 חודשים.אני אוהבת אותו מאוד ורוצה לבלות איתו את שארית חיי .הוא אוהב אותי מאוד ומכבד אותי.

אך יש לי בעיה שאני חרדה מאוד לגביה.

בעברי חטאתי ושכבתי עם בחור שנקשרתי אליו מאוד.ונותרו לי רגשות אליו .אני עדיין חושבת עליו ומרגישה נורא לגבי זה .אני פוחדת שבעתיד זה יוביל לבעיות גדולות ביני לבין אהובי הנוכחי.אני לא רוצה להרוס את מה שיש ביננו.מגיע לו שאוהב רק אותו!:(הצילו!

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

ישר כח שאת מעלה את השאלה הזו עכשיו ולא ממתינה על שתתעוררנה הבעיות,
יפה שעה אחת קודם!

נראה לי שלהיכנס כך למערכת זוגית זו אכן בעיה,
שהרי כל פעם שהזוגיות תגיע למשבר הבחור ההוא יכול שוב לצוף,
כל פעם שתהיי מאוכזבת מבעלך תוכל לעלות לך מחשבה של השוואה עם הבחור ההוא.

לכן צריך לסגור את כל החלונות מהעבר,
לעבוד על כך,
לעשות תשובה ולהתחרט על העבר
ואז, אדרבא אם תזכרי בו יעלו לך מחשבות של צער וכאב ולא רגשות שנותרו מאז.

זו עבודה חשובה שצריך להתחיל אותה כבר עכשיו,
אם קשה לך למצא את הדרכים לעבוד, כדי שתשוחחי כל כך עם יועצת, רבנית או מדריכה,
שתתן לך את ההדרכה הספציפית שמתאימה לך.

בברכת שנה טובה,
ומזל טוב,

דני ארגמן