פחד ממגורים משטחים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/07/14 23:15 ז בתמוז התשעד

שאלה

בס"ד

שלום, בעלי ואני בעלי תשובה מזה כמה שנים , בשל יגיעות רבות בניסיון לרכוש בית עבורנו ו- 4 ילדינו רכשנו בית בהתנחלות בבנימין לפני כשנתיים (בית גדול ובזול ). לצערי לא רכשנו בית זה מטעמי אידאולוגיה (למרות שברורה לי החשיבות הרבה של מגורי יהודים בשטחי איו"ש!!).

אנו היינו עירוניים מאיזור המרכז עד חזרתנו בתשובה ואני מרגישה שקפצתי מהר מידי למבחן האמונה הייומיומי שאני חיה בו.

אני מפחדת מהנסיעות בכבישים, כל הסלמה באיזור מקפיצה אותי ומאז חטיפת הנערים ורציחתם אני חשה חוסר בטחון שרק הולך וגדל מיום ליום.

אני מתביישת בתחושה זו מבורא עולם שכן איפה האמונה שלי.......

כל יציאה של הילדים מהישוב לטיולים באיזור גורמת לי לחוסר שקט ופחד,

חשוב לציין שבעלי לא מרגיש כמוני, יש לו פחדים מפעם לפעם אך ברוב הזמן הוא מרגיש שאין לו רצון בשינוי אך מוכן לעשות שינוי בשבילי...

נשאלת בי כל הזמן השאלה האם אני מפקירה את ילדיי בכך שאני גרה במקום שנועד לפורענות? האם אני כלי מספיק חזק לגור בשטחים?

אשמח לעצת הרב..

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הנושא מאוד פשוט - אל תסתבכי.
תעשי הבחנה חדה וברורה בין המציאות הסובייקטיבית ובין המצב האובייקטיבי.
סובייקטיבית את דואגת, מפחדת, קשה לך. זו את, זה מצבך - קבלי זאת בהבנה ותעברי דירה. בכלל לא משנה מה המצב האובייקטיבי: כן מסוכן או לא, הפקרות או לא...
יש לנו פחדים ואנחנו צריכים לחיות אתם בשלום.
יש אדם שמפחד ממקומות גבוהים לכן הוא גר בקומה ראשונה.
יש אדם שמפחד לנהוג ולכן נוסע בתחבורה ציבורית.
זה לא חוסר אמונה - אמונה אינה פתרון לפחד. אפילו על יעקב נאמר: "וירא יעקב מאוד ויצר לו".
את מפחדת להתגורר ביו"ש, את כזאת, לכן תעברי דירה למקום שבו תרגישי בטוחה ורגועה.
את אמא ועליך לאסוף את כל הכוחות כדי לגדל משפחה בריאה ברוחה ובנפשה - לאמא מתוחה קשה לתפקד טוב.
לכן עברי בהקדם דירה למקום בו תרגישי נוח ובטוח - בידיעה שזה הצורך שלך. בלי שום קשר לדרך שאחרים חיים ומה שהם מרגישים.
כך תאמרי לשכנות שלך - בלי להתנצל, בלי להרגיש שאת לא בסדר (או הם לא בסדר שהם נשארות...) כל אחד צריך לברר מה הדרך הנכונה ביותר עבורו לגדל משפחה שמחה ובטוחה.