פחד מאנשים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/06/13 15:34 יג בתמוז התשעג

שאלה

אני מרגישה שהחיים שלי מלאים בייסורים כי אני בודדה כל הזמן. אם אני מתקרבת למישהי אני מרגישה פחד שאני לא שולטת בו ואז אני מתרחקת וככה מאבדת את החברות. כשאני מדברת זה תמיד על נושאים פילוסופים ואף פעם לא על נושאים פשוטים ומה שאני מרגישה. אם אני אמא שלי ואחי יושבים בשולחן אני מרגישה שקשה לי לדבר שהיה לי יותר קל אם זה היה רק אני ואמא שלי ואם אני אדבר זה יהיה על נושאים פילוסופים ולא על מה שקורה לי ומה שאני מרגישה. אני לא מבינה למה אם מישהי מתקרבת אליי זה גורם לי לחוש שאני חייבת להתרחק וגם הערך שלה יורד בעניי למה אני לא יכולה לשמוח או להרגיש רגיל?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

פונים אל רבנים בשאלות שונות ואנחנו רוצים רק לעזור. אבל רב לא יכול להציע פתרון לנושא שאת מעלה.
העזרה היחידה היא לכוון אותך למקום בו תמצאי את הפתרון.

את מבינה שיש לך מצוקה רגשית כלשהי.
הפתרון האמיתי למצוקות כאלו הוא מפגש עם פסיכולוגית.
אולי זה נשמע מפחיד ומאיים אבל זה לא צריך להפחיד ולא לאיים. את לא חולה ולא פגועת נפש חס וחלילה.
אבל פסיכולוגים נמצאים אתנו גם כדי לעזור לאנשים בריאים וטובים שיש להם קשיים רגשיים.
תאספי הרבה אומץ ותלכי לפגוש פסיכולוגית.
כדי למצוא פסיכולוגית, את יכולה להעזר באמא שלך או באחות בקופת חולים.
אם את במסגרת לימודים או שירות לאומי יש שם גורמי תמיכה.

את יכולה להגיע גם דרך הקישורים הבאים
http://www.sahar.org.il/
http://www.benafshi.co.il/