פחד מאירוסין

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/01/06 12:19 יג בטבת התשסו

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני עומדת להתארס בע"ה בעוד כשבוע, ואני ב"ה שמחה ושלמה עם הבחירה שלי.

אבל יש נושא אחר שמפריע לי.

גדלתי במשפחה מאד חזקה מבחינה דתית ובע"ה כך גם אני ובן זוגי רוצים לחיות. לשמחתי גדלתי די רחוק מחברה מעורבת: לא הלכתי לתנועת נוער (מסיבותי שלי, אחיותי כן הלכו), לא מצאתי הרבה עניין בטלוויזיה ובטח שלא בטלנובלות ובשאר אופרות הסבון למיניהן, אהבתי ללבוש (ועדיין) בגדים פשוטים וצנועים ולא נכנסתי לחנויות החילוניות והפרוצות, ובקיצור - חייתי את החיים שלי בהשתדלות לחיות כמה שיותר רחוק מחברתם של בני המין השני והחוויות הרומנטיות שתרבות המערב מציגה.

אני שמחה עם דרך החיים בה בחרתי לחיות את החיים שלי כי אני יודעת שהיא נכונה, אבל הבעיה היא שעכשיו זה קצת מפחיד אותי:

כל החיים שלי ידעתי שלפני החתונה לא טוב להיות עם בנים, אסור לגעת, עדיף לא ליצור קשר... ופתאום עכשיו אני עומדת לפני אירוסין, ובע"ה בעוד כמה חודשים לא רק שיהיה מותר לגעת אלא יהיה אפילו חובה לעשות את הדברים הכי אינטימיים שיש!

כמובן שמצד אחד אני מצפה לזה, יש משיכה הדדית בינינו, אבל מצד שני זה גם מפחיד - פתאום לעשות כזה "סוויץ'" בראש: היום אסור, מחר מותר* היום זה רע, מחר זה טוב* היום אני צריכה להתרחק מזה, מחר זה חובה ומצווה קדושה.

אני אנסה לתת דוגמה שתסביר קצת יותר את התחושה שלי -

כשיבוא המשיח יהיו דברים שישתנו, לדוג' יתבטלו צומות, ועוד.

נניח, לדוג', תיאורטית, שפתאום יהיה מותר לאכול חזיר. כמה מתוכנו באמת יהיו מסוגלים לאכול?

הרי התרגלנו שחזיר זה אסור, שזה "איכסה" ו"פויה", דבר משוקץ ומתועב, ופתאום זה טוב ומותר?

איך עושים את הסוויצ' הזה מראש?

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

ה' יברך אותך מאוד ויתן לך את כל הטוב שבעולם. השאלה שלך היא שאלה נכונה וטובה והלואי שלכל הבנות של עם ישראל תהיה שאלה בריאה כמו השאלה שלך.

אומר לך מיד כי אינך חייבת לעשות כלום. הכל בזמנך החופשי להתרגל לבעלך שהוא יתרגל אליך. לאהוב ולהרגיש אחד את השני בשמחה ובטוב לבב. הכל כמו שמתאים לשניכם.

זה לא בבת אחת כמו אכילת "חזיר" שתארת. כאן יש הרבה הרבה שלבי ביניים של וורט ושידוכים ואירוסים ונישואים ושמחה גדולה. כל אלה מקרבים את הלבבות.
אחר כך "חדר יחוד" להיות יחד, להחזיק אצבעות. ואחר כך לחזור הביתה ביחד. ומכאן מתחיל הזמן שלך.
הזמן הזה הוא רק שלך.
הקצב הוא רק שלך.
ואע"פ שהוא של שניכם, בכל מקרה הוא לא מאלץ אותך לקשר שלא לפי הקצב שלך.

בקיצור יש לך את כל השלבים של קירוב הנפש והדעת והם ממש חיוניים. כמעט הייתי אומר לך שבלעדיהם אסור לכם להתקרב זה לזו.
כל המטרה של נישואים בקדושה היא שהלבבות, הנפשות הרוחות והנשמות יתחברו. לא רק גופות.

לכן!
היי בשמחה שלימה!

מזל טוב