פורים. תודה!

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/02/13 00:30 יא באדר התשעג

שאלה

שלום לרב.

אני באה מבית חילוני. הייתי רוצה בבקשה שתסביר לי, לקראת פורים, מה בדיוק אמורים לעשות.

אשמח שהרב יסביר לי את הלך הדברים.

יש לי כמה שאלות..

א. כמה פעמים, ומתי, חובה לשמוע מגילה?

ב. מה עניין פורים בירושלים? למה הוא שונה ונחגג יום לאחר מכן?

ג. מתנות לאביונים- איך לקיים זאת ובאיזו צורה?

ד. משלוחי מנות- מהו המינימום והאם יש אנשים עם קרבה מסויימת שלהם צריך לתת? האם במשלוח עצמו ישנם מאכלים/משקאות מסויימים שצריכים להיכלל?

ה. סעודה ביום פורים עצמו- מתי לקיים אותה? (אצלנו בבית לא נוהגים לעשות סעודה, אז איך אני יכולה לצאת ידי חובה לבד?)

ועוד שאלה.

לקראת ליל הסדר, האם הרב מכיר מקום שמחפש מתנדבים?

(הוסטלים, בתי חב"ד או דברים בסגנון..)

תודה רבה!

בשורות טובות.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

א. קוראים מגילה בערב ובבקר - צריך לשמוע ממגילה עשויה קלף - לשם כך יש ללכת לבית הכנסת.
ב. בירושלים נוהגים כמו שנהגו בשושן, חגגו ביום ט"ו מפני ששם נמשכה המלחמה יום נוסף ורק בט"ו חגגו את הנצחון.
ג. מתנות לאביונים - בכל ביכנ"ס ששומעים מגילה יש בבקר איזו קופה וכד' שמים שם סכומי כסף לסעודת פורים עבור שני אביונים לפחות. אפשר גם לקנות אוכל ולהביא ביום הפורים, לאביונים שאת מכירה.
ד. משלוח מנות - שתי מנות לאדם אחד. הכוונה למנות אוכל. את יכולה לשלוח לשכנה - לחברה למי שאת רוצה.
ה. סעודת פורים – במשך היום (מהצהרים ועד הערב) לברך 'המוציא' לאכול עם הלחם מה שטעים לך, לשיר ולשמוח. בסוף לברך ברכת המזון ולומר על הנסים של פורים. את יכולה להציע שארוחת הצהרים המשפחתית תהיה סעודת פורים.

התנדבות לליל הסדר – יש צרכים רבים.
לדוגמה http://www.lasova.org.il/page122.html
http://www.latet.org.il/mail/Landing.asp?LandingID=4
את יכולה לחפש בגוגל: מתנדבים "ליל הסדר"
תקבלי עשרות תוצאות