פורים ביום או בלילה?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/02/07 19:03 י באדר התשסז

שאלה

שלום!רוב המצוות זמנן בלילה כדוגמת הפסח וישיבה בסוכה.אם כן מה מיוחד בממצוות הפורים שנהוגים דווקא ביום?

האים יש קשר בין מצוות הפורים לבין מצוות המילה שנוהגת אף היא ביום?

תודה וחג שמח!

תשובה

ב"ה

שלום.

יש מצוות שקשורות ללילה שמפני שהלילה קשור ליום שאחריו כגון תפילת על הניסים וקריאת מגילה. ואכן רוב המצוות נוהגות ביום שנאמר במגלה "לעשות אותו יום משתה ושמחה".

אגב,הוורט היהודי לא פסח על השאלה הזו והוא משיב במלתא דבדיחותא שמסופר על ר' יהונתן אייבשיץ, רבה של פראג, שנשאל ע"י אחד הכמרים – "ברור מדוע את כל הימים הטובים שלכם אתם עושים לילה ויום, מאחר והיום הולך אחרי הלילה ע"פ היהדות. אך תמה אני עליכם שאת סעודת הפורים אתם סועדים בלילה שאחר היום"? השיב לו ר' יהונתן אייבשיץ ואמר: "תמה אני עליכם, אומות העולם. כל ימים טובים שלכם אתם עושים יום ולילה, שכן במניין האומות, הלילה הולך אחר היום ואילו את חג המולד של מושיעכם אתם עושים בלילה שלפניו. אלא אלו ואלו צודקים. פורים שלנו בא לנו מידי גוי, לפיכך אנחנו נוהגים בו מנהג של גויים. חגם של הנוצרים בא לכם מידי יהודי, לפיכך אתם נוהגים בו מנהג ישראל".

חג פורים שמח,

עוזיאל אליהו,

.