פוריות מתעכבת

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 30/05/09 20:37 ז בסיון התשסט

שאלה

שלום אני נשואה עוד מעט 4 שנים

אני מנסה להרות תקופה די ארוכה עוברת טיפולי פוריות קשים ולצערי כל חודש אנחנו מקבלים תושבה שלילית.

עברתי הפרייה וגם זה לא הצליח, הרופאים אומרים שאין לנו בעיה ספציפית אני מרגישה חסרת אונים אני לא מאמינה כבר בכלום אני לא מבינה למה זה מגיע דווקא לנו?

אולי אנחנו עושים משהו לא תקין?

זה משפיע עלינו בחיי היום יום ויש לי הרגשה שאם זה לא יצליח אנחנו גם לא נחזיק מעמד בחיי הנישואים.

אני מגיעה מהעולם החילוני האם יש רב או רבנית שאני יכולה להגיע אליה?

תודה מראש

תשובה

שלום

אני משתתף בכאבך.
עלייך לדעת שישנם הרבה זוגות במצב דומה לכם, וברוב המקרים בסופו של תהליך הזוג מצליח להרות ולהביא ילד לעולם.
המשיכו לנסות.
אמנם, הנישואין אינם רק כלי להבאת ילדים לעולם. הטור (-אחד מספרי הפסיקה העיקריים בדורות הראשונים) בתחילת הלכות קידושין ונישואין כותב שתי סיבות לנישואין- הראשונה היא הדבקות בין אדם לאשתו, והשניה היא הבאת ילדים.
מבחינת ההלכה רק לאחר עשר שנים יחד ללא ילד, בעבר היו נפרדים, אך גם זה בוטל היום.

אני ממליץ לך ללמוד יחד עם אישך ספר המחזק את הזוגיות, אני ממליץ על ספרו של הרב אבינר 'פרקי אהבה בין איש לאשתו'.

לשיחה אישית תוכלי לפנות למכון 'פועה' http://www.puah.org.il/
שם יסייעו לך בשיחה בשמחה.

שד' ישלח לכם בקרוב בן/ת בריא