פוגעים ברב ניר בן ארצי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/05/02 18:35 כב באייר התשסב

שאלה

לכבוד הרב שמואל אליהו שליט"א,

שלום רב.

אני חוזרת בתשובה בערך שנתיים, ובמהלך התקרבותי

ל-ה' יתברך, הגעתי למושב תלמים, ולרב ניר בן ארצי, שליווה אותי, ועזר לי רבות.

זכיתי לראות את כבוד הרב, (אותך) בכמה הרצאות

בתלמים ולכן בחרתי להפנות את השאלה אלייך.

בהרבה מקומות להם אני מגיעה, אני שומעת דיבורים

לא נעימים והשמצות, בנוגע לרב ניר, הי"ו, ולרוב, מפי אנשים שאפילו לא זכו להכיר את הרב, אלא רק "שמעו שמועות". כמו כן ידוע לי על כמה

רבנים שמתנגדים לרב.

שאלתי היא, איך עלי להתייחס לדיבורים כאלה, אשר לטענתם מסתמכים על רבנים גדולים. האם עלי

פשוט לשתוק? (זה קשה).

אודה לך מאוד אם תענה לי.

בתודה ובברכה,

"אחת"...

תשובה

בס"ד

את צריכה למחות. אסור שהמחאה שלך תהיה ח"ו מתלהמת. להפך היא צריכה להיות בנחת ובבטחון. את צריכה לומר:
"אני מכירה את העובדות מקרוב, והן אינם כפי שאמרתם"

אל תטעי ח"ו לפגוע בתלמידי החכמים שיצאו נגד, כיון שזה עלול להביא לסחרור מיותר של פגיעות. זה לא מביא שום תועלת וזה עלול להביא לך ולאחרים נזק.

בענין זה טוב לאחוז בכלל:
הנעלבים ואינם עולבים שומעים חרפתם ואינם משיבים עליהם הכתוב אומר "ואוהביו כצאת השמש בגבורתו".

והאמת והשלום אהבו