פדיון בן בכור לאחר הפלה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 11/07/16 12:10 ה בתמוז התשעו

שאלה

שלום,

נולד לנו בן בכור לפני כ3.5 שבועות.

ברתוננו לעשות לו פדיון הבן אך לצערי עברתי הפלה לפני כן בשבוע 6.

האם מותר לעשות?

אם לא, האם יש עניין של לעשות בכדי לא להלבין פנים?

המשפחה של בעלי לא מפסיקה לשאול וללחוץ בעניין האם עושים ולמה לא וכו', ואני די מרגישה נבוכה שכל כך הרבה אנשים ידעו עכשיו את הפרט האינטימי הזה.

תודה מראש

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

ראשית מזל טוב!
ויהי רצון שתזכו לגדלו בנחת ובבריאות מתוך שמחה אמן.

יש כאן כמה עיניינים :
1.על פי ההלכה הפלה שהתבצעה תוך 40 יום ראשונים איננה פוגמת חישוב ה40 יום הוא מרגע ההפריה ולא לפי חישוב הרופאים שמחשבים את שבועות ההריון לפי תאריך ווסת אחרון.
2)אם יש ספק בין 40 לחמישים יום אז פודים ללא ברכה.

3) אם הגעתם למסקנה שלא צריך פדיון לפי ההלכה (אחרי חמישים יום )אבל מתביישים לספר וכדומה.אז ניתן בהחלט לעשות טקס כרגיל וליידע את הכהן שלא יברך ואת השאר ניתן לעשות כרגיל שהרי אין בעיה לברך שהחיינו על בגד חדש וכדומה.
וסמך יש לדבר ששמחים שבמלאת 30 יום יצא מכלל נפל ברוך השם .

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.