פגם הברית

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 01/05/16 14:38 כג בניסן התשעו

שאלה

נכשלתי פעמים רבות באיסור זרע לבטלה פעמים רבות בשוגג ובמזיד

עד עכשיו לא נכשלתי כבר חודש

אני מתפלל את התפילות האלו

1. בראשית תמן 2.שירת הבראיה 3.תיקון הכללי 4. תפילת רבי ישמאעל

5. אשר יצר 5. תהלים יומי 6. חומש עם רשי

רצתי לדעת אם אפשר למחק את עוון זה בתפילות אלו

תשובה

שלום צדיק.
כן, כן, צדיק.
זו לא המצאה שלי. הגמרא במסכת קידושין (דף לט עמ' ב') אומרת ש"ישב ולא עבר עבירה נותנים לו שכר כעושה מצוה" ומסבירה שזה מדובר במי "שבא דבר עבירה לידו וניצול הימנה". מסביר שם רש"י - "ההוא ישב ולא עבר עבירה דקאמר נוטל עליה שכר בעבירה שבא לידו וכפה יצרו ולא עבר אין מצוה יתירה מזו". מבין? חודש שלא נכשלת זו מצווה שאין גדולה ממנה.
גם בעוון זה, כמו בשאר עוונות, בתשובה שלימה אפשר למחוק אותו.
בדף מט במסכת קידושין, הגמרא אומרת שמי שרק מהרהר בתשובה נחשב כבר צדיק. וזה נפסק להלכה.
הרמב"ם בסוף פרק ג' מהלכות תשובה פוסק שאין דברהעומד בפני התשובה.
ובפרק ז' שם הוא כותב "ואל ידמה אדם בעל תשובה שהוא מרוחק ממעלת הצדיקים מפני העונות והחטאות שעשה. אין הדבר כן אלא אהוב ונחמד הוא לפני הבורא כאילו לא חטא מעולם. ולא עוד אלא ששכרו הרבה שהרי טעם טעם החטא ופירש ממנו וכבש יצרו. אמרו חכמים מקום שבעלי תשובה עומדין אין צדיקים גמורין יכולין לעמוד בו. כלומר מעלתן גדולה ממעלת אלו שלא חטאו מעולם מפני שהן כובשים יצרם יותר מהם." ובהמשך הפרק - "אמש היה זה שנאוי לפני המקום משוקץ ומרוחק ותועבה. והיום הוא אהוב ונחמד קרוב וידיד." וכן שם "כמה מעולה מעלת התשובה. אמש היה זה מובדל מה´ אלהי ישראל, שנאמר עונותיכם היו מבדילים ביניכם לבין אלהיכם. צועק ואינו נענה שנאמר כי תרבו תפלה וגו´ ועושה מצות וטורפין אותן בפניו, שנאמר מי בקש זאת מידכם רמוס חצרי, מי גם בכם ויסגר דלתים וגו´. והיום הוא מודבק בשכינה, שנאמר ואתם הדבקים בה´ אלהיכם. צועק ונענה מיד, שנאמר והיה טרם יקראו ואני אענה. ועושה מצות ומקבלין אותן בנחת ושמחה, שנאמר כי כבר רצה האלהים את מעשיך. ולא עוד אלא שמתאוים להם, שנאמר וערבה לה´ מנחת יהודה וירושלם כימי עולם וכשנים קדמוניות."
לכן תמשיך בתשובתך ובתפילותיך, יחד עם הוספה של לימוד תורה שמרומם את נפשך.
במקביל צריך כמובן לוודא שסוגרים את הפרצות שבהם ניתן חלילה להגיע לצפייה בתועבות, כמו במחשב, בפלאפון ובשאר אפשרויות.
בהצלחה רבה
אתה בדרך הנכונה