פגם הברית

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 02/12/15 18:04 כ בכסלו התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני בו 16 ו-3 חודשיים, התחלתי להתחזק לפני כ-3 חודשים, התחלתי לשמור שבת,להניח תפילין,וללכת לשיעורי תורה ועוד,ובין היתר התחלתי לשמור על העיניים,ולהפסיק לפגום בברית.

בתחילת ההתחזקות שלי הצלחתי לשמור על הברית שלי כמעט חודש וקצת,ואז נפלתי.

מאז אני מצליח לשמור רק לתקופות קצרות ואז אני נופל.

אני גורם לה׳ צער,ובמחשבות שלי כל ההתחזקות הזאת שעשיתי נהרסה בגלל פגמי הברית שפגמתי.

השאלה שלי היא איך מחזקים מעמד לאורך זמן ולא פוגמים?

והאם באמת ההתחזקות שעשיתי נהרסה בגלל פגמי הברית שפגמתי?

תעזור לי כבוד הרב, תודה!

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

הדבר הכי חשוב הוא לא לתת לכישלון להשתלט לך על האשיות וההרגשה,

גם אם נכשלים בתחום הזה, זה לא מעיד על כשלון כללי, אלא זו מלחמה מתמשכת שצריך להתמלא עוז וגבורה להצליח כמה שאפשר.

בברכה,

דני ארגמן