פגיעה בכפר ערבי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 12/01/02 16:15 כח בטבת התשסב

שאלה

אני וכמה חברים התווכחנו על מקרה, שאם ערבי יבוא ויהרוג מתנחל, האם צה"ל צריך לפגוע בכל הכפר, משום שזאת פגיעה בכבוד היהודי, או שאסור כי הם הרי לא אשמים? (לא מה צריך לעשות היום, אלא לפי ההלכה)

תשובה

בס"ד

יש ענין של הרתעה, ויש מקרה של ערבות הדדית שלילית כמו במקרה של שכם שעל פי הרמב"ם היה מותר לבני יעקב להרוג את כל שכם שהיתה להם אחריות על מה שעשה חמור וכך כתב הרמב"ם בהלכות מלכים פרק ט הלכה יד

"וכיצד מצווין (בני נח) הן על הדינין? חייבין להושיב דיינין ושופטים בכל פלך ופלך לדון בשש מצות אלו, ולהזהיר את העם, ובן נח שעבר על אחת משבע מצות אלו יהרג בסייף, ומפני זה נתחייבו כל בעלי שכם הריגה, שהרי שכם גזל והם ראו וידעו ולא דנוהו.

ובכלל כך הם חוקי המלחמה בכל העולם כולו, אולי זה לא יפה אבל כך הם כללי המלחמה ומי שיהיה צדיק יותר מדי ישלם מחיר יקר מאוד בחיי אדם.
בלי זה לעולם לא תוכל להרתיע את האויב, ואת המחיר הנורא ישלמו ח"ו ילדים יהודים.
האם לעולם הילדים היהודים צריכים למות למען הרשעות של הגוים?
לא!!