עשה לך רב (3)

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/07/02 15:33 כא באב התשסב

שאלה

ב"ה

לכבוד הרה"ג עוזיאל אליהו שליט"א,

שו"ב וכטו"ס,

שאלתי אותך לאחרונה בהקשר לעשית רב וב"ה ענית לי. רציתי לברר עוד כמה פרטים בעניין, ברשותך;

א. יש להקפיד שאני אדע שהרב שלי יהיה אשכנזי, כמוני?

ב. אם אפשר לשאול את כבודך - האם אתה אשכנזי או ספרדי?

ג. אם יש לי שאלות הלכתיות (לא פסיקת הלכה, בחירת דרך וכדו') שאני מניח שכל הרבנים יענו לי אותו דבר (מלבד החילוק בין אשכנזים לספרדים) כמו למשל האם החזן חייב להגיד מודים בקול רם בחזרת הש"ץ?

ד. אם אני רוצה להתייעץ על עניין פרטי אישי (שהרבה פעמיים הצניעות יפה לו) - אני חייב להתייעץ דווקא עם הרב "שלי"?

ה. ע"פ מה לקבוע את הרב? מספיק שהוא יהיה רה"י או שיהיה רב עיר וכיוצ"ב?

ו. את הרב מותר להטריד בכל שאלה? אתה, למשל, מוכן שיעבירו לך כל היום המון שאלות שמתעוררות ומעלות ספק?

ז. אפשר דרך האינטרנט?

ח. ואם זה דרך האינטרנט, לשאול כל שאלה ב"אי-מל" שונה?

תודה רבה ויישר כוח!!

תשובה

ב"ה

משה ברכה ושלום.

א-לא. כלל לא משנה מאיזה עדה הרב הפוסק.הפסיקה ניתנת לפי השואל ולא לפי הנשאל.
ב-ספרדי.
ג-לא מובן לי מה השאלה.
ד-לא.
ה-לא משנה . העיקר שיהיה דמות שאתה יכול לקבל ממנו,
ולהיות מחובר לאישיותו.

ו-בודאי ובודאי.
הרב עובד 24 שעות ביממה!7 ימים בשבוע365 יום בשנה
(כן , גם בשבת ,בחג, וגם ביום כיפור...)

ז- כן. אך דע כי יש יתרונות ויש חסרונות לשו"ת אינטרנט.

ח-אין הבדל.אם השואל מבקש לא לפרסם באתר אז רק הוא מקבל את התשובה לE שלו.

בברכה,

עוזיאל