עשה לך רב

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 23/05/02 03:19 יב בסיון התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום

מה זה אומר"עשה לך רב" האם אני מחויב ללכת בכל הפסקים שלו או רק בנושאים מסוימים? איך אפשר לדעת את כל הפסקים של אותו רב?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

אין לאדם ללכת תמיד אחרי המיקל או אחרי המחמיר. יש ללכת בשיטה אחת.
אמנם אין חובה ללכת בכל הפסקים כמו רב אחד. יש מקרים שהולכים כמו רב אחד בענין זה וכמו רב אחר בענין אחר.
שים לב שאפילו כמו בית הלל לא פוסקים בכל ההלכות. לא בכל ההלכות כמו רשב"י או כמו רבי יהודה. לא בכל ההלכות כמו אבי או כמו רבא.
כנ"ל לא תמיד על פי הרמב"ם. אע"פ שבדרך כלל כן.
לא תמיד על פי השולחן ערוך. אע"פ שבדרך כלל כן.

פעם כך ופעם אחרת
לפי כללי הפסיקה