ערב יום כיפור

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 03/09/18 16:49 כג באלול התשעח

שאלה

שלום הרב שוקרון,

אילו דברים יש לעשות בערב הצום יום הכיפורים?

בתודה.

תשובה

לשואל שלום.

להלן רשימת הדברים שיש לזכור:

✅ התרת נדרים

✅ מצווה להרבות בסעודה (גם מי שפטור מהתענית)

✅ כפרות- לעניים.

✅ *בקשת מחילה* אמיתית ממי שיודעים אנו שנפגע מאיתנו (לא sms 'סליחה אם פגעתי' שאינו מועיל).

✅ כניסת הצום (בתל אביב) בשעה 17:54. יש להכניס את הצום ולקבלו בפה; "הריני מקבל/ת עליי את צום יום הכיפורים".

✅ הדלקת נרות בברכה; "ברוך.. אשר קידשנו.. להדליק נר של יום הכיפורים". (אישה שלא מגיעה לבית הכנסת - תברך שהחיינו)

✅ להדליק נר נשמה ארוך בערב הצום, כדי שנוכל לברך עליו "מאורי האש" בהבדלה (מי שאין לו נר ששבת, מברך 'הגפן' ו'המבדיל' בלבד).

✅ לנוהגים- טלית ב"כל נדרי" ותפילת ערבית.

כתבו המקובלים שיום הכיפורים הוא זמן המסוגל לתפילות לזיווג הגון. כן יהי רצון.

שנה טובה, בשורות טובות לנו ולכל ישראל. גמר חתימה טובה. אמן