ערבית במוצאי שבת.

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/10/02 23:04 ו בחשון התשסג

שאלה

שלום לרב היקר,

רציתי לדעת... בשבת, עד כמה מותר להקדים את ערבית לצאת הכוכבים? בד"כ, בביה"כ שאני מתפלל בו (אני אשכנזי, ראוי לציין) מתחילים "ברכו" של ערבית (בשבת) כחמש - עשר דקות, לעיתים רבע שעה, לפני זמן צאת הכוכבים. האם זה בסדר? כאשר הערתי, אמרו לי שאפשר להקדים קצת בשבת.

מה אתה אומר?

תודה רבה!!

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

יש לך להבחין בין 2 מושגים:
1)יציאת השבת ועשיית מלאכה.
2)תפילת ערבית.

לכתחליה יש להתפלל ערבית ולהוציא את השבת האותו הזמן.
אבל אם לא ניתן כגון במצבים מיוחדים או בצבא וכדומה אפשר להתפלל ערבית החל מפלג המנחה!!!אבל אסור לעשות אז מלאכה עז לצאת הכוכבים (3 בינוניים).
כיוון שבדרך כלל אדם לא נקלע למצבים כאלה ,
ויש לאדם שהות בנחת להתפלל ערבית צריך להוציא את השבת בתפילת ערבית.
כלומר להתחל ברכו 20 דקות אחרי השקיעה או להתחיל ברכו 30 דקות אחרי השקיעה 2 השיטות נמצאות במסגרת ההלכה.

דע עוד כי יש שיטת ר"ת ולנוהגים כמוה יש להמתין 72 דקות אחרי השקיעה.

בברכה ,

עוזיאל