עקב תוכנית ההתנתקות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/08/05 02:30 יט באב התשסה

שאלה

בס"ד

לרב, שלום וברכה!!!

איך זה שאנשים כל הזמן קוראים לראש הממשלה רשע וכו', והרי למרות התוכנית הנוראית שלו- את התתנתקות הוא עושה על מנת לשפר את המצב (לדעתו זה ישפר)? שמעתי אנשים ששקועים בתורה שאומרים דברים מזעזעים עליו ואני לא אגיד מה שלא יתפרסם (לא אחד, ולא חמש אנשים כאלה).

האם מותר להשמיץ אותו בגלל התוכנית שלו ויש בזה איזושהי תועלת?

תודה רבה!!!

תשובה

שלום וברכה
מותר להתווכח עם ראש הממשלה, ולראות בתוכנית תוכנית רשע ובחומרה רבה.
אסור לכנות את ראש הממשלה בשמות גנאי. זה אסור מצד היותו אדם, מצד היות איסור הלבנת פנים חמורה יותר, וחוץ מזה - זה לא עוזר. זה אולי עושה לנו טוב, אבל אין ככה סיכוי לשנות דברים.
יותר טוב להתמודד עם הדבר בצורה נכונה יותר.

כל טוב