עצות לניהול המשפחה כשבעלי בסתר חזר בשאלה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 08/12/12 23:09 כד בכסלו התשעג

שאלה

שאלתי לאחרונה פה שאלה עם הכותרת ״חינוך ילדים עם אמא חרדית ואבא חרדי לשעבר״

ואני פשוט מחפשת עיצות ותמיכה...

אני חרדית נשואה 3. חינוך הילדים ונחת אינם מובנים לי מאליהם, יש לי אח שמגיל צעיר עשה המון צרות להורים בכל התחומים כולל חזרה בשאלה, ויש לי טראומה מובנית מגידול ילדים בעקבות זאת

בעלי היה לטעמי דמות חינוכית מעולה לילדים, אהב לימוד תורה מאד מאד,ידע הקפיד על כל הלכה, היו לו דעות מוצקות ואמונה ... עד לאחרונה. היתה הידרדרות של כמה חודשים ו

היום הוא לגמרי לא מאמין, בכל הדרך חיים הזו. ומבחינתו הוא חילוני, רק שלמעני ומתוך אהבה אלי ולילדים, ושאנחנו חשובים לו, הוא מוכן לחיות באורך חיים חרדי לכל דבר. אבל כמובן שזה כבר נראה אחרת. זה לא כולל להקפיד על קלה כבחמורה, ויותר בקלות מפספס מניינים וכמובן שלא לומד תורה ואם לא רואים אז הוא עושה דברים שאסור וכו

ואני קרועה לגמרי. זה מכאיב לי כל רגע ורגע. קשה לי לחלוק את חיי עם מישהו שמזלזל בכל מה אני מאמינה בו

אבל הכי הכי קשה לי - הטראומה מחינוך הילדים. איך הם יהיו, איזה דוגמא יש להם, איך בכלל אפשר לחנך ילדים לדרך חיים בה אני מאמינה, בצורה כזו. וקשה לי גם שכל עול החינוך פתאום רק רק רק עלי בגלל זה... אין לי פרטנר. אני מרגישה שהחיים שלי נהרסו לגמרי, חייה בפחד ופסימיות.

טכנית- אני בשביל ללא מוצא. הרי גם אם נתגרש זה לא יעלים את ההשפעה שלו מחיי הילדים. ואז גם הוא כבר לא יעשה אפילו את הכאילו.

אז אין מה לעשות.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

שאלתך מורכבת,

אשמח לעזור בפלפון 052-7710491

בברכה,

דני ארגמן