עמידה נסיון

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 16/08/10 23:27 ו באלול התשע

שאלה

קורה לי שאני נכשלת כל פעם באותו דבר ואני לא עומדת בניסיון כמו שצריך,

ואני לא מוצאת מה התכלית של זה,

מה אני צריכה ללמוד מזה?

אז אני אמשיך להכשל בזה עוד ועוד..אולי עד שיפול לי האסימון..??

האם לעין הרע יש בסיס??

וצריך לפעול נגד זה??

לפעמים זה נראה לי כמו איזה תירוץ לאנשים לא לפשפש במעשיהם.

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

מה שאדם נכשל וחוזר ונכשל, זה דבר שעלול לקרה לכל אחד,
ישנם כמה נקודות שיכולות לעזור בענין:

א. לקיחת אחריות – לפעמים אדם שבוי בתפיסה שישנם כוחות חיצונים שמנהלים לו את החיים, ומשפיעים על התנהגותו, צריך לדעת שהאחריות על מעשיו היא רק שלו, ולא של כל מיני ענינים חיצוניים לאדם כמו עין הרע, חסימות וכדומה.

כל זמן שנקודה זו לא תתברר עד תום גם הרצון וההחלטה לא יהיו מספיק חזקים,
לכן אדם צריך לברר לעצמו שכל מעשיו מחשבותיו והחלטותיו הם בבחירה חופשית שלו.
( עי´ אורות התשובה בסוף הספר מאמר של הרב שמעון סטרליץ).

ב. לפעמים גם אם הרצון חזק, אין לאדם את הכלים הנכונים, ואין לו את העצות המתאימות לעמוד מול האתגר, והוא משקיע אנרגיה לא בצורה חכמה, ובסופו של דבר גם לא מצליח, ואז כמובן הוא צריך למצא את הכלים והעצות הנכונות דבר שמצריך לימוד מתוך ספרים או הדרכה אישית. (עי´ מסילת ישרים).

ג. תפילה - להקדים תפילה לכל נסיון שעלול לבא, שלא נכשל ושיעמדו לנו הכוחות לעמוד בו.

בברכה,

דני ארגמן