עמידה בתפילה למי שיושב בכסא גלגלים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 05/08/02 22:00 כז באב התשסב

שאלה

בס"ד

שלום רב,

יש לי שאלה שמציקה לי כבר הרב זמן. מה משמעות העמידה בתפילה, וביתר פירוט בתפילת 18. ושאלה נוספת הקשורה לכך , כיצד יגיע אדם היושב בכסא גלגלים לאותה "משמעות" ?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

עמידה היא כניסה למצב של "קבלה" ולא "עשיה".
עמידה ברגלים סגורות מבטאת את המציאות הזו. וגם כל העשיה שלנו היא מתוך התבטלות והתמזגות עם העשיה האלוקית, ואינה עשיה עצמאית, מופרדת, אישית, מנותקת ומופרדת מהעשיה האלוקית הנצחית.
בישיבה בכסא גלגלים אדם קרוב יותר להרגשה של חוסר האונים האנושי למול האלוקות וישיבה בו הריהי כמו עמידה בתפילת י"ח.
כל מה שאת צריכה לעשות הוא לכוון את מחשבותיך בצורה הנכונה לפני התפילה.

בהצלחה