על קורבנות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/11/03 09:19 יא בחשון התשסד

שאלה

שלום רב

האם רק כוהנים הקריבו קורבנות או שלכל אדם היה אפשרות כזאת ?

האם חוץ מעולה שאר הקורבנות היו נאכלים ?

תודה רבה...

תשובה

בס"ד

הייתי ממליץ לך לקרוא ב"ספר המקדש", הוצאת מכון המקדש, שם מוסבר בצורה יפה מאוד סודם של הקרבנות (למשל, בעמוד 6).

כל אדם - גם מי שאינו יהודי - יכול להתנדב ולהביא קרבן לבית המקדש, אולם מי שמקריבים בפועל הם רק הכהנים, שנחשבים מבחינה מסויימת נציגים של הקב"ה. אכן בעבר הקריבו קרבנות גם נח ושלשת האבות, אולם אחרי שנבחר עם ישראל נמסר התפקיד לידיהם של הכהנים.
אכן, חוץ מעולה, חלקים מבשרם של הקרבנות היה נאכל.

וראה עוד:
http://www.yeshiva.org.il/Shiurim/Books/lama_bm/index_bm.HTM