על מה שוללים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/03/12 17:39 כח באדר התשעב

שאלה

שלום הרב,

הקדמה לצורך השאלה:

הציעו לי להכיר בחורה, כשניסיתי להשיג את הבחורה היא לא ענתה, התעלמה מהודעות ורק אחרי שבוע היא חזרה אליי, קבענו שניפגש,

לפני הפגישה שוב ניסיתי להשיג אותה ולשלוח לה הודעות ושוב היא לא התייחסה, כך זה חזר על עצמו.

במידה והבחורה לאחר הפגישה לא מעוניינת אז זה פתר את הבעייה.

(כרגע הציעו לי עוד בחורה שגם איתה יש סיפור דומה שהיא לא עונה לטלפון ולהודעות, היא קבעה שהיא תדבר איתה ולא התקשרה),

במידה והבחורה כן תהיה מעוניינת בהמשך הקשר,

יפריע לי לצאת עם בחורה שאני מרגיש שאני צריך לרדוף אחריה בלנסות להשיג אותה,

לחזור ולעדכן בן אדם זה דבר בסיסי, גם בלי קשר לזה שמדובר פה ביחסים בין בני זוג,

אז נכון, צריך ללמד זכות, אבל שזה חוזר על עצמו.

אז מה עליי לעשות במקרה הנ"ל?

מה לומר לשדכנית? האם יש בכך לשון הרע שאני מספר לה?

מצד אחד אני יכול לומר שהבחורה לא נראית לי כי היא באה בחולצה צהובה וקוקיות וזה דבר שאני סולד ממנו,

מצד שני, זה אולי יוכל למנוע סבל מיותר לבחור הבא

וגם , מה שקורה בד"כ, שדכניות שואלות אם הצד רוצה שהיא תנסה לדבר אם צד שני ולראות אם אפשר לשכנע אותו לתת עוד צ'אנס.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אתה צודק בציפיה שלך שתהיה תגובה לטלפון ולהודעות וכו´
אבל הנטיה שלך לקבוע על פי זה עמדה אודות האופי של הבחורה, הבטחון שלך שבהמשך הקשר תצטרך לרדוף ולהשיג אותה - לכל הקשיים הללו אין באמת בסיס הגיוני. התגובות הללו מצדך הם ביטוי לרגישות יתר שלך (שהיא אמנם מובנת, אבל לא מוצדקת, ואתה צריך להיות מודע לה).
גם המשך הדברים שלך: "היא באה בחולצה צהובה וקוקיות וזה דבר שאני סולד ממנו..." גם זו רגישות יתר שאין לה בסיס, הרי היא לא יכולה לנחש שאתה סולד מהופעה כזאת!
אני במקומך הייתי דן אותה לכף זכות ומוצא כל מני הסברים להתעלמויות שלה ולשאר הדברים שכל כך מפריעים לך.
אפשר שהיא נרגשת מכל הארועים הללו, אפשר שהיא מתקשה להסכים לפגישה ולכן ´מתבשלת´ הרבה זמן, אולי היא נסתה למצוע עליך פרטים (ממכרים משותפים) ולכן גרמה לכך שלא תפגשו מיד...
נראה שאתה מחליט לבטל את הקשר בגלל סיבות חיצוניות לחלוטין. גישה הגיונית היתה שמה בצד את כל הדברים שמקוממים אותך ומתמקדת בהכרות אמיתית ומשמעותית.

ודאי אתה צודק אם גם לאחר מספר שבועות של הכרות היא תזלזל בך: לא תשיב לטלפונים ולמסרונים, תתלבש בדרך שדוחה אותך (אתה צריך קודם לשתף אותה בקושי הזה שלך).
כל תכונת אופי שלילית שמתבררת לאחר שמתחילים במפגשים קבועים חייבת לעורר בחינה מחודשת האם אתה מעונין בקשר - אבל לא נכון לעשות זאת על כל דבר קטן שמתעורר בפגישות הראשונות.

אם החלטת לבטל, חשוב מאוד לומר לשדכנית דברים אמיתיים ומדוייקים מפני שזו מלאכתה וכל מידע יכול רק לסייע לה להועיל במקרה הזה או במקרים הבאים.