על מה לחזור בתשובה כשיש פיגועים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/03/02 07:05 טז בניסן התשסב

שאלה

קראתי את תשובת הרב לשאלה בנוגע למצב הבטחוני,

לצערי התאכזבתי מאוד מאופי התשובה, עד מתי נשב ונילל על המצב, ועל הפוליטיקאים, עד מתי נישאר במצב של חטאנו אשמנו בגדנו... עד מתי נבכה על ש"ס ועל מר"צ עד מתי נמשיך ונילל..

הגיע הזמן לעשות מעשים!

הגיע הזמן לעשות תשובה, ואנני מתכון למובן הצר של אמירת תהילים ותפילות אלא במובן הרחב יותר, הגיע הזמן שניתן צדקה הגיע הזמן שנתנהג יפה אחד לשני הגיע הזמן שנסע בכבישים כמו בני אדם הגיע הזמן שלא נשמיץ עמיתים לעסקים הגיע הזמן שנתנדב במוסות עזרה לזולת הגיע הזמן שנעשה שלום ביננו

הגיע הזמן לחזור בתשובה.

הגיע הזמן לפעול!

שבת שלום

תשובה

בס"ד

יכול להיות שהתאכזבת. אבל אני צריך לומר את האמת והיא יכולה לעזור.

אמרת נכון שהגיע הזמן לעשות מעשים. נכון מאוד. דברים כדרבנות. אבל עליך לזכור כי תשובה עושים במקום שבו היה חטא. החטא הגדול של אוסלו הוא חטא המרגלים של דורינו. מאסנו ארץ חמדה.

בגלל הסכם אוסלו נהרגו בתקופה האחרונה באופן ישיר כל יום עוד ועוד אנשים.

צריך לעשות תשובה במקום שבו איבדנו משהו ולא לחפש תחת הפנס איפה שקל לחפש.
צריך לחזור בתשובה במקום האמיתי ולא במקום שבו קל לנו לעשות תשובה. למה הדבר דומה?
למי שחוטא באשת איש וחוזר בתשובה על חומרות בחילול שבת.

לא ולא. צריך לחזור בתשובה באמת. צריך לחזור בתשובה על החטאים שבגללם בא הטבח הנורא הזה.

כך היא ההלכה שכשבאים על אדם יסורים הוא יפשפש במעשיו לראות על איזה חטא באו היסורים הללו.

כאן החטא כאן הוא ברור.

חכמינו אמרו כי מי שלא נזהר בעניני העולם הזה לא יגיד הכל בידי שמים. על זה אמרו ז"ל במסכת כתובות (דף ל/א) "הכל בידי שמים חוץ מצינים פחים שנאמר בספר משלי (פרק כב ה) "צִנִּים פַּחִים בְּדֶרֶךְ עִקֵּשׁ שׁוֹמֵר נַפְשׁוֹ יִרְחַק מֵהם"
והסביר רש"י שצינים פחים הם חום וקור. שכשאדם הולך בלי סוודר ומתקרר ומקבל חום הוא מתפלל את ה' ואומר: "ה' יעזור".
על זה נאמר לו "עקשן" תקשיב מה אומר ה'. זה לא בידי שמים. זה בידיך, בן אדם. בידיך!!
אל תגיד: ה' אשם!!
אתה אשם!!
הלכת בלי סוודר!!
נתת לרשעים רובים!!

על זה עושים תשובה.