על חזרה בתשובה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/12/13 04:26 כו בטבת התשעד

שאלה

אני עכשיו בת 20 הייתי בשאלה מגיל 11 ובגיל 18 היו לי דעות עמוקות על נגד התורה ונגד הקבה . ועכשיו ועכשיו שמשו ריגשי שאני לא יודעת להסביר אותו אומר לי לחזור בתשובה .והדעות האלה עדיין בראש שלי וקשה לי לשמור שבת ואת כול שאר המצות .מה אני צריכה לעשות?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מחשבות מושפעות מגורמים רבים ושונים, לא רק המחשבות משקפות את האמת הפנימית שלנו.
אם את מרגישה אמת פנימית לחזור בתשובה את בהחלט יכולה ללכת עם האמת הזאת.

יש עקרון יהודי מפורסם: "אחרי המעשים נמשכים הלבבות". עקרון זה נאמל למי שנמצא במצבך. לומר לך שאם תתחילי לעשות את הטוב, גם המחשבות ישתנו לטובה.

דבר נוסף שיש לו משקל גדול וכוח לחולל שינויים אדירים - זו התפילה. מלבד התפילה כמעשה דתי שמושך אחריו את הלב תוסיפי לתפילות שלך בקשה אישית מורחבת - על כל מהלך התשובה שלך, שתזכי לראות בו ברכה והצלחה.