על דרכה של הציונות הדתית

חדשות כיפה חברים מקשיבים 21/12/01 09:08 ו בטבת התשסב

שאלה

האם הציונות הדתית משקרת לעצמם?

האם מותר ללכת לצבא הוא שיש רק ללמוד תורה?

תשובה

שלום לך,
הציונות הדתית באה לשמור על התורה במלואה. המטרה שלה לבנות עולם של תורה, ולכן יש לה ישיבות רבות ב"ה, וכן לקיים את כל התורה – ואחת המצוות החשובות ביותר תורה היא הישיבה בא"י והשמירה עליה. חז"ל אומרים שמצוה זו שקולה כנגד כל התורה כולה!
ודאי שיש ללמוד תורה כדי לבנות אישיות של תורה, ומשום שלימוד תורה חשוב ביותר. אך ודאי שהצבא חשוב ביותר לעם ישראל. בשירות צבאי מקיימים מצוה של מלחמת-מצוה, בשמירה על העם מאויב הבא עליהם (רמב"ם, הלכות מלכים, פרק ה' הלכה א'). וכן מקיימים את המצוה שהזכרנו, של ישוב א"י והשמירה עליה (רמב"ן, ספר-המצוות, הוספות למ"ע ד').
כמובן, אסור שהליכה לצבא תבוא על-חשבון הרמה הרוחנית של האדם, ושמירת התורה והמצוות. צריך לעשות את שני הדברים בלי שיפגעו זה בזה. לכן נכון ללכת לישיבה וללמוד בהתמדה ולגדול בתורה, ובפרט שעם ישראל זקוק היום לתלמידי-חכמים לא פחות מחיילים טובים. אשרי מי שיכול ללמוד במשך שנים. וכאשר יגיע הזמן הראוי והמתאים, להתגייס לצבא ולשרת את העם בזה, ואז כבר הדבר לא יפגע ברמה הרוחנית של האדם (תוכל להתייעץ עם רבותיך לגבי הזמן הנכון).
בהצלחה!
יוני, חברים מקשיבים