עליה לתורה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 09/06/09 11:39 יז בסיון התשסט

שאלה

2 שאלות לכבוד הרב:

1.האם יש חובה לעלות לתורה בבית כנסת, דוד שלי אמר לי שצריך לעלות פעם ב40 יום.

2.אבא שלי אשכנזי והאימא ספרדיה האם אני חייב להתפלל בנוסח אשכנז ולאמץ את כל מנהגי אשכנז.

תודה מראש.

תשובה

שלום

א.אין חובה לעלות לתורה. כתוב בספרי הסוד שיש להשתדל לעלות פעם בחודש לתורה, אך זה אינו דין אלא המלצה.

ב.בענייני העדה הולכים אחר האב, ואין לשנות.
אמנם, אם נוסח אשכנז גורם לך פחות קרבה לעבודת ד' מאיזו שהיא סיבה (למשל שהתרגלת לנוסח השני)מאשר נוסח ספרד או עדות המזרח, מותר לעבור למנהגים ולנוסח המתאים לך יותר, על ידי התרת נדרים. (פסקי תשובות מהגרי"ש אליישיב)

כל טוב