עליה לתורה והנחת תפילין

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 11/06/13 11:16 ג בתמוז התשעג

שאלה

אחיין של בעלי נולד בח' באב , המורה שמלמד אותו לבר המצווה אמר להוריו שיש לעשות את העליה לתורה ביום ה' ד באב, האם ניתן לדחות ולעשות את זה בתאריך יא באב אודה על תשובתך .

בברכה

דנית

תשובה

שלום!

קודם כל שיהיה המון מזל טוב, שתרוו המון נחת מבחור הבר מצווה!

אינני מבין למה המורה אמר לכם כך. העלייה לתורה נועדה לבטא את היותו של הבן גדול וחייב במצוות, ולכן היא לא יכולה להיות לפני תאריך הבר מצווה.

קוראים בתורה בכל יום שני וחמישי בתפילת שחרית, וכן בשבת. לכן הטוב ביותר הוא שהעלייה לתורה תהיה ביום הבר מצווה עצמו, שהוא יום שני ח' באב.

כמובן שההבדל הוא בין לקרוא פרשת דברים, לבין לקרוא פרשת ואתחנן - ולכן כדאי להודיע לבחור בהקדם, כדי שיספיק להתכונן לפרשה הנכונה.

על אף שמדובר על בר מצווה בתשעת הימים - אם המסיבה נערכת ביום הגיע הנער למצוות היא נחשבת כסעודת מצווה ואפשר לאכול בה בשר ויין.

אמנם נחלקו הפוסקים אם ניתן להזמין בימים אלו אורחים רבים מעבר למניין, ולכן אפשר להבין את רצון המשפחה לדחות את המסיבה לאחרי תשעה באב, וגם זה בסדר, ובמקרה כזה טוב לדאוג שתאמר דרשה או דבר תורה בסעודה, כדי להחשיב אותה לסעודת מצווה.

כל טוב!