עליה להר הבית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 27/12/01 10:45 יב בטבת התשסב

שאלה

האם יש טקס עלייה להר הבית?אם כן, מהו איך הוא מתנהל.....

(אם אתה יודע מה זה זוארה באיסלם, האם יש טקס מקביל/דומה לו ביהדות)

אנא הרחב בתשובתיך

בתודה מראש

עדי

תשובה

בס"ד

כיום קשה לעלות להר הבית כיון שאנחנו לא טהורים מספיק.
מכאן תבין שההכנה לעליה להר הבית מבחינה גופנית היא טהרה במקוה או במעין או בטהרה אחרת כגון אפר פרה ומים חיים - תלוי בסוג הטומאה שנטמא בה האדם קודם לכן ותלוי לאיזה מקום הוא רוצה להיכנס, להר או לעזרה או לקודש או לקודש הקודשים..
היום יש בעיה לזהות את המקומות לפי דרגת קדושתם ולפיכך לא ידועה הדרגה של הטהרה הצריכה להם, ולכן הרבה לא עולים כלל להר הבית. לעומת זאת יש הטובלים במעין ועולים למקומות שבודאי מותרים בכניסה לאנשים טהרים ברמה של טבילה במעין.

"זוארה" נקראת בפי העם "זיארה" זאת אומרת "סיור" והכונה היא כמובן ל"סיור בקברי צדיקים".

אם אתה רוצה תשובה יותר מורחבת, הגדר בבקשה לאיזה כיון להרחיב.