עישון

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/03/02 08:32 ב בניסן התשסב

שאלה

מה יחס היהדות לגבי עישון

תשובה

בס”ד

שלום

כל דבר שהוא נעשה בהגזמה - הוא מסוכן.
אם מישהו מעשן מעט באופן שרוב הרופאים אומרים שזה לא מסוכן - מותר.
אם אדם מדובר במעשן כבד שהרופאים אומרים לו שזה מסוכן - אסור.
כנ"ל בכמות האוכל.
כנ"ל בפעילות גופנית
כנ"ל בברירת המאכלים הנאכלים וכו'.
כנ"ל במהירות הנסיעה
וכו'
עוד יש לדעת שהרבה מאוד אנשים (ואני בכללם) לא יכולים לסבול ריח עשן של סיגריות. כל מי שמעשן לידינו גום לנו אי נוחות גדולה מאוד, ויש בזה חשש של "ואהבת לרעך כמוך". ובמיוחד בני זוג או בנות זוג של מעשנים כבדים סובלים מאוד מבני זוגם. וכבר באו לידי כמה וכמה אנשים שכמעט נפרדו על רקע זה.
כל הדברים שכתבתי הם דברים צדדים. אבל העיקר הוא שאדם צריך להתגבר על יצרו והרבה מאלה שמעשנים רוצים להפסיק לעשן ולא מתגברים על יצרם. וכשאדם לא מתגבר על יצרו – מצבו קשה מאוד.
למסקנה – לא כדאי לעשן. וגם חבל על הכסף.
לבריאות