עירום בין חברים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 11/08/16 11:56 ז באב התשעו

שאלה

שלום, אני רוצה לשאול האם זה בסדר להיות ערום ליד חברים, במחנה, בים וכו'

תשובה

שלום
נפסק להלכה שאדם צריך להתנהג בצניעות בכל מקום שבו הוא נמצא. בין אם יש שם אנשים ובין אם לא, מכיון שתמיד הוא נמצא לפני ה'.
ולכן בכל מקום צריך להתנהג בצניעות ביחס לאותו מקום.
כלומר, גם בבית מסתובבים לבושים, וגם ברחוב. אבל בבית אפשר גם להיות לבוש בפיג'מה. בשירותים אדם מגלה מה שצריך, ולא יותר. ובמקלחת מותר (ורצוי) להיות ללא בגדים.
ממילא, כך גם כשיש אנשים אחרים נוכחים. אם זו מלתחה של בריכה או במקווה, שבה מקובל להתפשט, זה מותר. וגם את זה יעשה בצניעות. ואם זה במקום אחר, כמו למשל בבריכה, מותר להיות עם בגד ים, אבל לא עם פחות מזה.
כל טוב