שאל את הרב

עירוב תבשילים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 12/04/12 14:28 כ בניסן התשעב

שאלה

אם חג חל בערב שבת אז צריך לעשות עירוב,

איך עושים עירוב תבשילים?

תשובה

ב"ה

לשואל שלום,

א. לוקחים מצה- וכן תבשיל – (ביצה מבושלת או חתיכת בשר מבושל או קופסת טונה) .

ב. מברכים :"ברוך אתה ה´ אלוקינו מלך העולם אשר קדשנו במצוותיו וציוונו על מצות עירוב"

ג. ואומרים: "בעירוב זה יהיה מותר לנו לאפות ולבשל ולהטמין ולהדליק הנר ולעשות כל צרכינו מיום טוב לשבת"

ד. ואז מותר לבשל מיום שישי ליום שבת.
כמובן בחג צריך להדליק אש מנר דולק.

ה. שומרים את העירוב עד יום שבת ואז מצוה לאכלו.


בברכת חג שמח

דני ארגמן

כתבות נוספות