עיקור בעלי חיים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 25/05/16 14:45 יז באייר התשעו

שאלה

רציתי לשאול לגבי עיקור בעלי חיים.

אני חייל ביחידת כלבנים קרבית והחוקים הם שאם הכלב משתחרר עם הבעלים אז הוא חייב לעבור עיקור ( ויש איסור על זה בתורה)

ואם הכלבה לא תעבור עיקור אז היא תשאר שם עד שמישהו אחר ייקח אותה ואז היא תעבור עיקור על יידו השאלה שלי זה אם זה בסדר שהעיקור יתבצע כשאני לוקח אותה למרות שהעיקור נגרם בגללי כי מהרגע שאותה כלבה נולדה אז עצם זה שהיא נולדה למסגרת צבאית אין לה את האפשרות להביא גורים גם ככה וגם אם אני לא ייקח אותה אז בסוף היא תעבור עקור על יידי חייל אחר

תשובה

שלום
אם אתה גורם שיבוצע העיקור זה אסור (גם אם זה יקרה בהמשך בכל מקרה).
אינני יודע אם זה מציאותי ביחידה, אבל הפתרונות האפשריים הם או עיקור הורמונאלי ע"י תרופות (הוא מותר כי הוא זמני והפיך) או לבצע עיקור על ידי וטרינר גוי (מכיון שלרוב הפוסקים עיקור נקבה הוא אסור רק מדרבנן, ולכן יש מקום להקל באמירה לגוי).
כל טוב