עיסוק בקבלה

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 06/05/02 05:05 כד באייר התשסב

שאלה

האם מותר לעיין (מבלי להתעסק) בספרי קבלה עייונית / מעשית?

תשובה

ב"ה י"ד סיון תשס"ב

למוטי שלום!

ניתן לעיין בכל דבר, אלא שאני מניח שאדם רציני מעיין בספרים מתוך מטרה של למידה, ואם מדובר בלימוד תורה, הלימוד מטרתו להפנים את הדברים, על מנת להתקדם מבחינה רוחנית, ולכן על מנת לעסוק בסודות התורה רצוי שלאדם יהיה בסיס אמוני ותורני לפני שייגש לתחום זה. אם מדובר על פתיחת ספר וקריאה בעלמא לא מצאנו איסור בזה.
לגבי קבלה מעשית הרב חיים ויטאל בסוף ספר שערי קדושה מזהיר מפני ההתעסקות בה כיוון שאדם עלול להשתמש בכוחות טומאה על ידי העיסוק בקבלה זו.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת