עין הרע

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 27/12/01 04:34 יב בטבת התשסב

שאלה

רציתי לדעת האם קיים לפי היהדות המושג עין הרע ואם כן איך אפשר להתגונן מפני זה. (איך אפשר להסיר זאת ממי שנפגע מעין הרע)

תשובה

בס"ד

המושג "עין הרע" קיים. והגמרא אומרת שהוא מזיק ביותר. עינו של אדם, פיו, ידיו וכל כולו יכולים להועיל ולהזיק מאוד כי אדם נברא בצלם אלוקים וזה כוח גדול.
איך מתגוננים?
לכתחילה - לא מתבלטים. ועוד לא מתעסקים עם זה יותר מידי כי עין הרע לא משפיע על מי שלא מפחד ממנה. ולפי רמת הביטחון בה' יורדת רמת ההשפעה של עין הרע.

אחרי מעשה - צריך את כל האמור לעיל ועוד תפילה של הנפגע ומשפחתו וגם של רב גדול.