עין הרע משפיע עלי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/05/02 03:18 כד באייר התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב אליהו שלום רב,

הרב ענה לא מזמן על - כיצד ניתן להתרחק מעיין הרע, וזאת ע"י אי התעסקות בפחד מעין הרע, וביטחון ב-ה'.

את התשובה הבנתי, אבל מה לעשות? העניין מפריע לי! אני יכול לומר שאני לא מאמין בעין הרע, אבל בתוך תוכי אני אשתדל להיזהר מזה.

נראה לי שהעניין של מי שבאמת בוטח בה' - אין עין הרע שולט בו, זה בגלל שמתוך כך שהוא בוטח ב-ה' הוא לא עושה מעשים שיגרמו לו לעין הרע,

הוא לא מתגאה בפני אחרים, הוא עושה את מעשיו בצינעה, וכד'.

ביחוד שיש לי כל כך הרבה מקורות על גדולי עולם שכן התעסקו בזה, והדריכו כיצד להנצל מזה,

איך אני יכול לקום יום אחד ולומר - "אני לא מאמין בעין הרע!" לכן מה אני אמור לעשות?

האם באמת אני צריך לדחוק את עצמי כדי לא להאמין?

תודה רבה,

מצטער על האריכות...

תשובה

בס"ד

אם אתה מאמין בעין הרע - אל תשקר את עצמך. רק תזהר לא לעשות מעשים שיגרמו לעין הרע,
לא להתגאות בפני אחרים, לעשות מעשים בצינעה, - ודאי שכך הוא.

וחוץ מזה - אפילו אם אתה מאמין בעין הרע - אל תתעסק איתו יותר מידי. עסוק בעיקר, עסוק בדברים הטובים, במעשה.

בהצלחה