עילוי נשמת אבא שנפטר - מה לעשות?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/07/13 08:57 ט באב התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב,

אבי נפטר לפני כ8 שנים. רציתי בבקשה לדעת מהם הדברים שניתן לעשות ע"מ להעלות את נשמתו. הבנתי שקריאת תהילם מאוד עוזרת אבל איך עושים את זה? אני פשוט מכוונת שזה בשביל המטרה הזו? ואיך אני אומרת את השם שלו? השם שלו ואז שם אביו? אמו? שניהם?

מה עוד עוזר חוץ מקריאת תהילים? (אני בת כך שלא אוכל ללמוד גמרא או משהו כזה לעילוי נשמתו..)

ועוד שאלה שחשבתי עליה כרגע- כשאומרים תהילים למען מטרה מסוימת האם זה בסדר לומר תהילים למען כמה מטרות גם יחד? והאם זה בסדר לומר תהילים רק בשביל "להשיג" משהו ולא סתם? אני מרגישה שאני עושה את זה לטובתי האישית בלבד ולא "לשמה".. מידי פעם כן אבל לרוב זה כי אני רוצה לבקש מה' משהו או להודות לו על משהו..

תודה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לאחר תום שנה מהפטירה, חשוב מאוד לציין את יום השנה לפטירה כיום זכרון, זה מועיל לעילוי נשמת הנפטר.
רצ"ב קישור בנושא -
http://tzintmp.bgu.ac.il/bjews/index.php?sec=art