עיכוב בזיווג

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 25/01/11 16:46 כ בשבט התשעא

שאלה

שלום,

עוד כחודשיים אני חוגגת 23.

לאחרונה התחלתי להתחזק בדת. תמיד הייתי מסורתית אך שאפתי ליותר, וב"ה עכשיו אני גם שומרת נגיעה ויודעת מה אני מחפשת בבן זוג.

אך לצערי, אני מרגישה כאילו יש איזה עניין שמעכב את זיווגי..בחודש-חודשיים האחרונים הציעו לי כמה בחורים אבל משום מה עם אף אחד מהם לא יצא לפועל אפילו פגישה..

יש לי דוגמא טובה מלפני כמה ימים..חבר קרוב שלי הציע לי בחור שנשמע מעולה הבחור היה מעוניין להכיר ובאמת חיכיתי לשיחה ממנו..

הבחור לא התקשר והחבר ששידכך התקשר ואמר לי שהוא תפס "רגליים קרות" ושהוא מתבייש להתקשר אליי..

כל העניין הזה מתסכל אותי! נכון שזה אולי נשמע קטנוני אבל באמת שאין לי הצעות ובטח לא כאלה שנשמעות מעולה ועד שיש, פתאום זה פשוט לא קורה!

כל זה גורם לי לחשוב לפעמים שכמה שאני משתדלת ואשתדל וארצה לעלות בדת כלום לא יעזור ואני אשאר במקום ח"ו.

האם יש עוד משהו שאני צריכה לעשות?? האם עליי לפנות לרב ולהתייעץ איתו ע"כ??

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

א. ישר כחך שקבלת החלטה חשובה להתחזק בדת! השאיפה ליותר היא נטיה ששייכת למהות האדם, להתאמץ ולהתקדם במעלות הרוחניות.

ב. הקשיים שאת מתארת לא קשורים לדת, יש ואדם מתחזק בדת ובכל זאת עומדים מולו קשיים גדולים בתחומי החיים השונים.
האמונה לא באה לפתור לאדם בעיות קיומיות, אלא להדריך אותו איך להתנהל בעולם שהוא פרוזדור לעולם הבא.

ג. אם תרצי לעלות ותשתדלי אף פעם לא תישארי במקום, כי אם התאמצת זה אומר שהתקדמת החיים, והדבר לא נמדד לפי ההצלחה בתחומים אחרים.

ד. אני מבין את הקושי הרגשי שלך אבל חודשיים זו לא תקופה כל כך ארוכה שצריכה להכניס הרגשות לא נעימות כאלה, תהליך של מציאת בן זוג יכול להיות ארוך מצד אחד ומצד שני מפתיע, פתאום, אחרי תקופה ארוכה של יובש יכולים הופיע אור ושמחה בלב.

ה. צריך לדעת שהתהליך הזה של חיפוש - גם כשלא רואים הצלחה - הוא תהליך של למידה וצמיחה, אם מחליטים לראות אותו כך, אדם לומד יותר על המורכבות של החיים, נפגש עם אנשים שונים ממנו ולומד לתקשר איתם לפחות לתקופה מסויימת, לומד על חלקים בנפש שלא פגש אותם עד כה, לומד להתמודד עם מצבים רגשיים קשים ומתרגל לנהל אותם ולא להתנהל על ידי הארועים הסובבים אותו.

שתהיה לך המון הצלחה בדרכך.

בברכה,

דני ארגמן