עיון בעלון פרשת שבוע בתפילה

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 13/08/02 19:26 ה באלול התשסב

שאלה

האם מותר לעיין בעלון פרשת שבוע בזמן חזרת הש"ץ?

תשובה

עם כל מעלתו של העלון, ועל אף שכולו דברי תורה - נפסק בשו"ע שאף לתלמיד חכם אסור לעסוק בתורה בזמן קריאת התורה, ואפילו בין גברא לגברא. כל שכן שלא יעסוק בתורה בביהכנ"ס בזמן שהציבור אומרים סליחות ותחינות. מי שלומד בזמן חזרת הש"ץ גורם לחילול התורה בעיני ההמון, שמשום כך מתירים הם לעצמם לעסוק בשיחות חולין, במקום שעל פי הדין חייבים הכל לשתוק (כף-החיים קמו,יד).

למרות הדברים החשובים והמסקרנים שבעלון, בבחינת בכורה בטרם קיץ בעודו בכפו יבלענה, אסור לעיין בגליון בבית הכנסת, ואפילו מי שהתפלל כבר. העצה היא להכניס את העלון לכיס מיד עם קבלתו, ולעיין בו בבית.