עיוור נחשב כמת???

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 01/09/08 21:50 א באלול התשסח

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני עושה שרות לאומי עם חברה עיוורת...

יש מקור כלשהו אם אני לא טועה שאומר שעיוור נחשב כמת???

היא מאוד צדיקה וזה מזעזע לחשוב ככה...

אשמח להבהרת הענין!

בשורות טובות , ישועה בקרוב ממש!!!

תשובה

ב"

שלום.

ראשית יישר כוח על העבודה שלך בתחום הזה.

1) הציטוט הוא מדברי התלמוד הבבלי מסכת נדרים דף סד עמוד ב
[ארבעה חשובין כמת: עני, ומצורע, וסומא, ומי שאין לו בנים, עני - דכתיב: כי מתו כל האנשים, מצורע - דכתיב: (במדבר יב) אל נא תהי כמת, וסומא - דכתיב: (איכה ג) במחשכים הושיבני כמתי עולם, ומי שאין לו בנים - דכתיב: הבה לי בנים ואם אין מתה אנכי. "

והתוספות במקום הסבירו שכוונת חז"ל היא לגרום בכך לציבור להתפלל ולעזור להם ולא להשלים עם המצב שלהם.כי הנטיה הטבעית היא להשלים עם מצבם .

אדרבא ,אם ידע האדם איזה צער עובר עליהם הוא יתפלל .

אגב, במזאון הילדים בחולון יש חדר חושך שבו המבקרים מטיילים להם בחדר חשוך לחלוטין בעזרת מקל הנחיה של עיוורים וכך אולי במעט ניתן להבין מה עובר עליהם וכיצד הם מתמודדים . וזו עוד דרך להבין את האחר ולהיות קשוב לצרכים של השונה.

יישר כוח,

עוזיאל אליהו,

.