עטיפת הטלית

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 05/02/07 21:56 יז בשבט התשסז

שאלה

אני רואה הרבה אנשים נשואים אשכנזים שלאחר חתונתם מניחים את הטלית על הראש בעת תפילת שמונה עשרה מדוע? והאם צריך לנהוג כך?

בתודה

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

כשמתעטפים בטלית גדול אז יש לברך ואז להתעטף כל כולך בטלית ולגלול אותה על ראשך כצעיף כ"עטיפת הישמעלים" ואח"כ יש לקחת את כנפות הטלית מצדך הימני לצידך השמאלי פעמיים ואח"כ להוריד את הטלית על גופך. ולהשאר כך כל התפילה .(כולל הראש)
זו הדרך הנכונה ולא כפי אותם אנשים שמניחים את הטלית כחבל על הצואר.
ואם קשה לך להתפלל כל התפילה כשהטלית מכסה את ראשך אז תקפיד שבזמן תפילת העמידה ובזמן העליה לתורה ראשך יהיה מכוסה בטלית.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.