עזרה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/07/12 11:43 ז באב התשעב

שאלה

שלום אני בן 15 ואני רוצה להתחיל להניח תפילין, יש לי כמה שאלות שאשמח עם יענו לי ...

1.מהו סדר הנחת התפילין על פי ההלכה הספרדית ?

2.מהן הברכות שאני צריך לקרוא יום יום ?

3.מהן הברכות שאני צריך לקרוא בתשעה באב?

4.מהן הברכות שאני צריך לקרוא ביום שבת?

אשמח עם יענו לי על זה!! תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

סדר הנחת תפילין מופיע בצורה מסודרת בסידור בתחילת תפילת שחרית. כתוב שם מה מברכים על התפילין והפסוקים שאומרים סמוך להנחתם.

אכן בענין הברכות יש הבדל בין אשכנזים וספרדים - תשתמש בסידור ספרדי.

בהנחת התפילין יש פרטים מסוימים שקשה להבין מהכתוב כמו דרך הכריכה על כף היד. לכן כדאי שתבקש הדרכה מעשית ממישהו שמניח תפילין.

הואיל ואתה בתחילת דרכך, אני לא מעונין להעמיס עליך את כל החובות - לכן אני מתחיל מהמועט ביותר: לומר כאשר אתה מעוטר בתפילין את "קריאת שמע".
אם יש לך נכונות, חשוב מאוד להוסיף גם תפילת עמידה.
ואם עוד קצת - אז כל התפילה שלאחר ישתבח ועד סוף עמידה.

בתשעה באב מניחים תפילין רק בתפילת מנחה.
בשבת אין מניחים תפילין מפני שהתפילין הם 'אות' וגם שבת היא 'אות'. אז ביום שכולו אות אין צורך להניח תפילין.