עזרה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/03/12 19:59 טז באדר התשעב

שאלה

שלום רב ופורים שמח !

לאחרונה אני מרגישה שהכל מתפקשש לי .

חליתי ( לאחר 7 שנים שזה לא קרה ) ,

ציוני ירדו משמעותית ,

ראשי התמלא שרצים ,

וכו' וכו' וכו' .

יש דרך לצאת מהמשבר ? איך קמים ?

אני לא יכולה יותר :

נ.ב. אני עדיין ממש שמחה אבל עדיין ..

ע.נ.ב. תודה רבה !

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כמו דברים רבים אחרים - גם בענין זה יש שתי דרכים: הדרך האחת היא 'סור מרע' והשניה 'עשה טוב' - אפשר להתקדם בשתי הדרכים או בכל אחת מהן, לפי מה שמרגישים.

סור מרע = על ידי 'חפירה' וחיפוש הסיבות לקושי, על מנת להתגבר ולסלק אותם.
עשה טוב = על ידי קלילות מלאכותית 'לחיות בסבבא' מתוך תקווה שאחרי המעשים נמשכים הלבבות, והשמחה החיצונית תגבר ותמלא אותך.

'סור מרע'= השאלה מה מביא אותך למשבר, מחייבת הקשבה פנימית רגישה: מה מציק לך? מה מעיק עליך?
האם קרו דברים מסוימים בזמן האחרון? האם יש לך רגשות שליליים (דאגה, כעס, פחד, השפלה...)
אפשר לעשות את הברור הזה יחד עם אנשים קרובים שעוזרים לנו להקשיב לעצמנו.
תשובות לשאלות אלו יסייעו לך לזהות מה השורש שגורם לך לדכאון ויאוש - מכאן נפתחת הדרך לצאת לשינוי בבחינת 'סור מרע'.

'עשה טוב'= הסחת הדעת מהקשיים מחייבת להכניס עצמך לתוך עשיה שמחה, דברים שאת אוהבת מאוד לעשות: טיולים, חברות, סניף, התנדבות, מוזיקה... בדרך כזאת תעברי ללא פגע את התקופה הקשה עד שתחזרי לעצמך מחוזקת ומאוששת.

כמובן לא נשכח את עקר מקור הכוח: להתפלל. תפילה תמיד מועילה, גם הבקשה בשעות קשות וגם ההודיה בשעות שמחה - כל פניה ושיתוף של ד' מביאה תועלת עצומה.

בהצלחה!