עזרה שנושא קרי

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 19/08/12 15:24 א באלול התשעב

שאלה

שלום, וחודש טוב כבוד הרב!

במהלך שנה זו קורים לי דברים ממש מוזרים...

החלומות שלי אינם ניתנים להבנה, אך לפני כחודש וקצת, כל שבת בבוקר (בערך) שאני קם לתפילה... אני מגלה שהיה לי קרי. את ההרגשה הזאת נורא קשה לשאת לפני התפילה לבורא עולם. וכך היה בערך במשך כשלוש שבועות. ניסיתי להתרכז ולשחזר את החלום ולהבין מה פשר לכך. אך הרי אני משתדל לשמור עיני ממראות אסורות. אך שניזכרתי בחלום לפעמים אין בו שום קשר לדבר מיני ולא צנוע אלה פשוט חלום עם תעתוע שגורם לכך. כואב לי מאוד שכך קרה לי 3 פעמים. אך קראתי את ה״תיקון הכללי״ לאחר צאת השבת (משחשבתי שאסור להתוודאות על חטאים ביום השבת, כי בספרי התהילים ובכל נושאי התפילה, ביום השבת מורידים את החלק שיש בו ווידוי על עוונותינו). אך בכל מקרה לאחר שלוש פעמים אלו, איני זוכר שקה לי עוד. עד היום ואתמול... גם כן. החלום אינו מובהר בידיוק אך לצערי לצערי היום שקמתי בבוקר, גיליתי ששוב קרא לי את המקרה, אמרתי תיקון הכללי לאחר התפילה, אך כעת שישנתי צהרים קרה לי שוב.

הרב אני מבקש אם יש דרך שאוכל להפסיק זאת. כואב לי בלב על כל אלו הטיפות. בבקשה הרב אני משתדל כמה שאני יכול למנוע עצמי מנפילות באינטרנט, ושמירת העיניים.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אל לך לדאוג יותר מדי,

כי אתה משתדל לא לראות דברים אסורים וזה מה שבידך לעשות,

יש קרי שבא לאדם בכל כרחו כמו קרי לילה ואם הוא לא מהרהר הרהורים רעים אז אין לו עוון.

לכן הדבר החשוב הוא להתחזק בקביעות עיתים לתורה, משנה הלכה מוסר ותזכה להתעלות במעלות הטהרה.

בברכה,

שנה טובה,

דני ארגמן