עזרה לחולה

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 18/08/02 18:49 י באלול התשסב

שאלה

בפרשת תולדות מוזכר שמשחשה רבקה שלא בטוב - "ותלך לדרוש את ה'." וכי זו הדרך, שכאשר יש בעייה רפואית, לא פונים לרופא אלא לרב?

תשובה

א. "ותלך לדרוש את ה' " אצל רבקה הפשט הוא כמדרש, שהיא ראתה בהתרוצצות הבנים בקרבה דבר לא טבעי, והבינה שאין זו מחלה אלא ענין רוחני שאת פשרו יש לברר בבית המדרש.

ב. לעומת זאת כשמתעוררת בעייה רפואית, יש לפנות עימה לרופא. אך קודם שנכנס לרופא וגם קודם שנוטל תרופה, יאמר תפילה מיוחדת, כפי שנוסחה למי שנכנס להקיז דם:
יהי רצון מלפניך ה' אלוקי ואלוקי אבותי, שיהיה עסק זה לי לרפואה ותרפאני רפואה שלמה. ברוך רופא חולים, כי אל רופא חנם ונאמן אתה.

ג. מי שיש לו חולה בביתו, ילך לחכם שבעיר שיבקש עליו רחמים; ואח"כ צריך ללכת לרופא.

ד. כשהולך לרופא, לא ישים מבטחו בו, אלא בקב"ה. ובכל זאת ההליכה לרופא חיוב ומצוה היא, ורק יחידי סגולה רשאים לסמוך על דברי הסוברים שלא לשאול ברופאים.