עזרה לחברה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 31/10/11 11:15 ג בחשון התשעב

שאלה

שלום!! וחודש טוב!!

אנחנו קבוצה של חברות בנות 20 ..

יש לנו חברה בקבוצה שיוצאת לשידוכים, אך במקביל יש לה המון ידידים ומכרים וקשרים אפילו רומנטיים..

אנחנו יודעות שבגלל הקשרים מאוד קשה לה זיווג, אנחנו חושבות שזה קשור מאוד לקשרים שלה עם הידידים והחברים שלה..

(יש לציין שהיא בחורה דתיה ששואפת להתחתן עם בחור דתי, אך הקשרים עם בחורים חילונים שברור שלא יהיה סיכוי שזה לחתונה)..

היא חשובה לנו ורוצות לעזור לה, אך אנחנו לא יודעות איך!

אולי בעזרת הרב יהיה לנו עזרה..

בערכה ותודה רבה!!

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

ישר כח על האחריות שאתן נוטלות על עצמכן, ועל הענוה לא לפעול מתוך פזיזות,

אם יש ביניכם חברה טובה שלה שיכולה לדבר איתה גם על נושאים אישיים, חברה שתאפשר לבחורה להפתח ולשתף אותה במה שעובר עליה ואז תוכל גם להעיר לה על המצב הלא כל כך בריא, כמובן מתוך השיחה איתה יכולים להתגלות דברים נוספים, למשל שהיא עצמה הולכת ליעוץ בנושא הזה...

אם אין באפשרותכן לעשות זאת תדברו עם סמכות שמקובלת עליה ואלי היא תדע מה לעשות.

בברכה,
דני ארגמן